ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

След като оформите и изпратите поръчката си чрез пазарската количка на сайта, ще получите автоматичен e-mail, който потвърждава, че поръчката е направена успешно и в най-скоро време ще бъде обработена. Ако не получите такъв e-mail, значи нещо се е объркало и ние не сме я получили. В такъв случай, ни потърсете на телефон 0988 307 807.

След като подготвим и предадем пратката на куриер, ще получите второ e-mail известие за промяната на статуса на поръчката Ви. Този e-mail е потвърждение, че поръчката е обработена и изпратена и може да очаквате доставката и в указаните срокове.

При непълни или неточни данни за доставка или липса на наличности от поръчаните стоки, наш телефонен консултант ще Ви потърси на оставения телефонен номер, при поръчката. При невъзможност да установим връзка с вас, ще ви изпратим уведомителен e-mail, че поръчката ви няма да бъде изпълнена.

СРОК ЗА ДОСТАВКА

Поръчките, направени в делничен ден (до 17:00 часа), пристигат на следващия ден.

Поръчките направени в почивните дни (събота и неделя) се изпращат на първия работен ден и пристигат на втория работен ден.

На някои официални празници може да възникнат промени в сроковете за доставка, за което непременно ще ви уведомим.

ЦЕНА НА ДОСТАВКАТА

Пазарувайки от MINIONITE.com, използвате 20% отстъпка от редовните цени за доставка с куриерска фирма Еконт Експрес.

Покупки на обща стойност над 100лв., се изпращат с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

 • Цена на доставка до офис на Еконт във вашия град – 4,00 лв.
 • Цена на доставка до посочен от клиента адрес със Спиди АД – 5.50лв.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Поръчките от сайта могат да бъдат заплатени:

 • с наложен платеж – Заплаща се на куриера, след получаване на пратката
 • с банков превод – Предварително превеждане на стойността на поръчката по банкова сметка на търговеца (директен депозит)
 • с PayPal – След като изберете плащане с PayPal, ще бъдете пренасочени към автоматизираната платформа за разплащане на PayPal, където:
 1. Ако имате регистрация в PayPal, трябва да въведете данните за акаунта си в системата на PayPal, за да извършите плащане.
 2. Ако нямате регистрация, също може да платите като въведете данните на Вашата дебитна или кредитна карта.

Откриването на сметка в PayPal се обезпечава със средства по кредитна или дебитна карта. PayPal не приема всички видове карти. Картите, които може да регистрирате в тяхната система са:

 • кредитна карта Visa
 • дебитна карта Visa Electron
 • кредитна карта MasterCard
 • кредитна карта American Express
 • кредитна карта Discover

Разплащанията чрез PayPal се извършват във валута евро (по централен курс на БНБ). Сумата за плащане е еквивалентна на тази в левове разделена на 1,96.

Таксите за банков превод, които възникват при този вид плащане, са за сметка на клиента. Размерът на таксата за превод чрез системата на PayPal e 4,5% (от стойността на поръчката), които автоматично ще бъдат начислени при плащането.

PayPal е лицензирана платежна институция и една от най-използваните електронни системи за разплащане в света, която улеснява електронната търговия, без да разкрива финансова информация при сделките. Ние нямаме достъп до данните за вашия акаунт в PayPal, нито до данните на вашите банкови карти.

ПОЛУЧАВАНЕ НА СТОКАТА

В зависимост от посочения от Вас метод за доставка, може да получите поръчката си по някой от следните два начина:

 • econt-logoдоставка до офис на Еконт – ако сте избрали доставка до офис на Еконт, пратката ще пристигне на следващия работен ден и ще може да я вземете от офиса на куриера, след 9:30 сутринта. Ще получите съобщение на посочения от Вас телефон, когато пратката пристигне в офиса. Офисите на Еконт Експрес работят и в събота до 13:00 часа.

 

 • speedy-logoдоставка до адрес – ако сте избрали доставка до вашия дом или офис, на следващия ден, ще ви посети куриер на Спиди АД, който ще ви достави пратката. Точният час за доставка зависи от графика на куриера. Обикновено пратките се доставят преди обед.

Добавянето на приоритетен час за доставка е възможно, но оскъпява крайната цена на доставката с два лева. Ако желаете да заявите приоритетен час на доставка, моля уточнете това при оформяне на  поръчката, в полето „Допълнителна Информация”.

ПЛАТЕЖНИ ДОКУМЕНТИ

С всяка поръчка на продукт, предлаган и доставян от MINIONITE.com, получавате приемо-предавателен протокол, който съдържа основна информация за закупените стоки. Приемо-предавателният протокол удостоверява вашата покупка и има силата на гаранционна карта.

Копие от протокола получавате на електронната поща, която сте оставили при поръчката си в MINIONITE.com

При покупка на продукт, предлаган и доставян от MINIONITE.com, не се издават фискални касови бонове. В зависимост от начина на плащане, приемо-предавателният протокол или фактурата (за фирми) следва да се комбинира с един от следните документи, заместващи фискалния касов бон, съгласно българското законодателство:

– При плащане чрез наложен платеж, при доставката, фискален касов бон не се издава.

Съгласно Наредба Н-18 от 2006 г. на Министерството на Финансите на Република България, издаването на фискална касова бележка не е задължително, когато плащането се осъществява като пощенски паричен превод. В този случай се издава документ от лицензирания пощенски оператор (куриерската компания), потвърждаващ пощенския паричен превод. Плащането на куриер представлява пощенски паричен превод по смисъла на Закона за пощенските услуги. Куриерската компания, доставяща продуктите на MINIONITE.com притежава необходимия лиценз за приемане на такива плащания.

– При плащане с директен депозит по банкова сметка (плащане по проформа фактура) – това е плащане, администрирано от банка, и за доказателство за плащането служи банковото извлечение, което можете да получите от Вашата обслужваща банка

Свързани цитати от закона

Чл. 3 ал.1 от Наредба Н-18 гласи:

Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство (ФУ), освен когато плащането се извършва чрез кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.

С пълния текст на наредбата можете да се запознаете на сайта на Националната Агенция по Приходите:

http://www.nap.bg/document?id=1265