1. Въпреки, че изглеждат глуповати, миньоните могат да създават оръжия, да ги използват, да работят на компютър и дори да шофират.
 2. Миньоните общуват основно чрез жестове, вместо думи. Техният „език“ е сравнително елементарен – говора им звучи като бърборене, комбинирано с думи от няколко съществуващи езика. В миньонския език за заимствани думи от английския, като “Banana”, “Potato” или “Bapples” (“Apple” с “B”), думи с испанско звучене, като „Para tú“ (означава“за теб”), също както френски, руски и корейски думи. В речта им могат да се изолират елементи дори от японския език.
 3. Освен, че обожават банани, миньоните харесват и ябълки (или „Bapples“, както ги наричат). Появата на тези плодове пред погледа им, може да причини голяма суматоха сред жълтурковците. Те харесват също изкуството и намират за изключително забавно всичко, свързано с дупета. Миньоните обичат да плюят, да строят и да играят, въпреки че винаги игрите им завършват със сборичкване.
  minionite-002
  Миньоните харесват зайчета, жабешки бутчета и картофи, които често споменават с и без повод. Те също обичат да експериментират и всичко ново или непознато ги прави супер любопитни.Има само няколко неща, които миньоните не харесват и не намират за забавни – миньоните мразят да се чувстват несигурни в себе си и не обичат, когато Гру не отговаря на въпросите им. Чувството им за хумор е детинско и доста глуповато – жълтите сладури често се разсмиват при звука на въздушни балончета от воден филтър, забавляват се като сканират дупетата си и ги принтират на хартия, както и при споменаването на думи като „botton“, което на английски звучи като „дупе“ (“butt”).
 4. Миньоните са официални талисмани на Illumination Entertainment.
 5. Цитати на миньоните сега са сред най-популярните и споделяни цитати в интернет.
 6. Първоначално миньоните е трябвало да приличат на тролове, но впоследствие стават по-малки и все по-симпатични.
 7. Идеята за злите миньони идва от епизод на „Looney Tunes“ от 1960-та, в който Туийти изпива отвара, която го превръща в голямо чудовище.
 8. tweety-and-sylvester

 9. Миньоните имат само по 3 пръста на ръка.
 10. В първия филм се споменават имената на 7 миньона, които имат главни роли в него, това са Дейв, Стюарт, Кевин, Джери, Тим, Марк и Фил. Втората част на филмчето ни запознава и с Джордж, а в „Миньоните“ от 2015-та ни среща и с Боб. Въпреки, че миньоните са стотици, съществуват само 48 комбинации от техните характеристики, като височина, вид на косата и брой очички.
 11. Предполага се, че миньоните са създадени от хора, върху които е използван „минионизатора“ – пистолет с лъч, който превръща човека в миньон. В едно от кратките филмчета на миньоните пък се загатва, че те са създадени от човешко ДНК с една-единствена нишка.
FacebookMore...